Meteen naar de content

Bereikbaar op:

085 060 1508

Nieuws

Rits Repareren of Vervangen: Hoe Maak je de Juiste Keuze

door Jordi Drieman 11 Sep 2023

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je trekt aan de rits van je favoriete jas of broek, en plotseling schiet hij open of breekt hij af. Het is een veelvoorkomend probleem, maar de oplossing kan variëren afhankelijk van de toestand van de rits. In dit artikel bespreken we hoe je kunt bepalen of je een rits moet repareren of vervangen, en bieden we handige tips om je op weg te helpen.

1. Controleer de Runner

Het eerste wat je moet doen als je een kapotte rits hebt, is de runner controleren. Als de runner versleten of verbogen is, kan dat ervoor zorgen dat de rits open springt. Als de runner enigszins krom is, kun je proberen om deze voorzichtig terug te buigen. Als dit het probleem oplost, hoef je de rits niet te vervangen.

2. Soorten Runners

Het is essentieel om te weten welk type rits je hebt voordat je een nieuwe runner koopt. Runners voor metalen ritsen verschillen namelijk van die voor plastic ritsen. Op de Rits Reparatie afdeling van Fourniturenkraam.nl vind je een handig overzicht van de verschillende typen runners. De meeste van onze runners zijn geschikt voor YKK-ritsen, die vaak een nummer op de achterkant van de runner hebben. Dit nummer geeft de tandbreedte aan. Smallere metalen ritsen hebben doorgaans een lager nummer dan bredere, omdat de tanden breder zijn.

3. Nieuwe Trekker voor de Runner

Als de runner nog in goede staat is en alleen de trekker ontbreekt, hoef je alleen maar een nieuwe trekker te plaatsen. In geval van nood kun je zelfs een paperclip gebruiken, maar dat is geen esthetische oplossing.

4. Ontbrekende Tanden of Ernstige Schade

Als er tanden ontbreken of als het sluitpunt van een deelbare rits beschadigd is, is het vaak het beste om de hele rits te vervangen. Het vervangen en opnieuw innaaien van een rits is dan de meest duurzame oplossing. Bij Fourniturenkraam.nl bieden we een ruim assortiment aan ritsen voor broeken, rokken en deelbare ritsen voor jassen.

In conclusie, de keuze tussen het repareren of vervangen van een rits hangt af van de staat van de runner, het type rits en de mate van schade. Met deze tips kun je de juiste beslissing nemen en je kledingstukken snel weer in perfecte staat brengen. Neem gerust een kijkje op Fourniturenkraam.nl voor hoogwaardige runners en ritsen om je reparatieprojecten tot een succes te maken.

Vorige bericht
Volgend bericht

Bedankt voor het abonneren

Deze e-mail is geregistreerd!

Shop de look

Kies Opties

Optie bewerken
this is just a warning
Inloggen
Winkelmand
0 artikelen