Zum Inhalt springen

Bereikbaar op:

085 060 1508

Nieuws

Alles wat je moet weten over Gütermann Outdoor garen

21 Aug 2024
Alles wat je moet weten over Gütermann Outdoor garen - Fourniturenkraam.nl

Gütermann, een van de meest gerenommeerde merken in de wereld van naaigaren, heeft een nieuw type garen gelanceerd dat specifiek is ontworpen voor buitengebruik: het Gütermann Outdoor 40 garen. Dit nieuwe product biedt uitzonderlijke duurzaamheid en prestaties voor al jouw outdoorprojecten. Of je nu een stevige tent, waterdichte kleding of duurzame tuinmeubelhoezen wilt maken, het Gütermann Outdoor garen is de perfecte keuze.

Wat is Gütermann Outdoor garen?

Het Gütermann Outdoor garen is speciaal ontwikkeld voor projecten die blootgesteld worden aan de elementen. Het garen is gemaakt van 100% polyester, wat bekend staat om zijn uitstekende UV-bestendigheid en waterafstotende eigenschappen. Hierdoor is het ideaal voor gebruik in producten die langdurig buiten worden gebruikt, zoals tenten, luifels, zonwering en botenbekleding.

Eigenschappen van Gütermann Outdoor 40 Garen

Gütermann beschrijft hun Outdoor 40 garen als volgt:

  • UV-bestendig: Het garen is bestand tegen de schadelijke effecten van zonlicht, waardoor het niet snel verkleurt of afbreekt.
  • Waterafstotend: Het garen heeft een speciale coating die ervoor zorgt dat water niet gemakkelijk wordt opgenomen, waardoor de kans op schimmelvorming vermindert.
  • Hoge treksterkte: Met een dikkere draad en sterke vezels is het ideaal voor projecten die veel spanning of gewicht moeten dragen.
  • Kleurvast: Het garen blijft lang zijn kleur behouden, zelfs onder zware omstandigheden.

Toepassingen van Gütermann Outdoor Garen

Het Outdoor garen is ontworpen om bestand te zijn tegen de zwaarste omstandigheden. Hier zijn enkele voorbeelden van projecten waarbij dit garen uitstekend van pas komt:

1. Tenten en Luifels

Bij het maken van tenten en luifels is het belangrijk om garen te gebruiken dat bestand is tegen wind, regen en zonlicht. Het Gütermann Outdoor garen biedt de stevigheid en duurzaamheid die nodig zijn om deze producten langdurig mee te laten gaan.

2. Botenbekleding

Botenbekleding moet bestand zijn tegen constante blootstelling aan water en zon. Het waterafstotende en UV-bestendige karakter van het Outdoor garen maakt het een uitstekende keuze voor dergelijke projecten.

3. Tuinmeubelhoezen, Tuinkussens en Parasolhoezen

Beschermhoezen voor tuinmeubelen, tuinkussens, en parasolhoezen moeten bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden zoals zon, regen, en wind. Het garen dat je gebruikt voor deze projecten moet duurzaam en weerbestendig zijn om je meubels, kussens, en parasols effectief te beschermen tegen de elementen.

Daarnaast is het Gütermann Outdoor garen ook perfect voor het zelf maken van tuinkussens. Dit garen zorgt ervoor dat de naden van de kussens sterk en slijtvast zijn, zelfs wanneer ze langdurig aan de buitenlucht worden blootgesteld. Hierdoor blijven je tuinkussens comfortabel, mooi en goed bestand tegen de elementen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over snelle slijtage of verkleuring. Of je nu hoezen maakt om je meubels te beschermen of kussens die bestand zijn tegen het weer, met het Gütermann Outdoor garen ben je verzekerd van een duurzaam resultaat.

4. Rugzakken en Outdoor kleding

Bij het maken van rugzakken en outdoor kleding is het essentieel dat de naden sterk zijn en bestand tegen slijtage. Het Gütermann Outdoor garen zorgt ervoor dat jouw projecten robuust en duurzaam zijn.

Gütermann Outdoor 40 - diverse kleuren banner - Fourniturenkraam.nl

Overzicht van Gütermann Garen voor Outdoor gebruik

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende soorten garen van Gütermann die geschikt zijn voor outdoor en stevige naaiprojecten, inclusief de specificaties en aanbevolen toepassingen.

Type Garen Dikte Toepassing Link naar Productpagina
Gütermann Outdoor 40 40 Voor zwaar belaste naden in outdoor producten, zoals tenten, luifels, en botenbekleding. Gütermann Outdoor 400m
Gütermann Denim - Jeans 50 Speciaal ontworpen voor het naaien van denim en jeans, met een hoge treksterkte en slijtvastheid. Gütermann Denim - Jeans
Gütermann Super Sterk 40 Voor zwaar belaste naden, zoals bij het naaien van tassen, schoenen, en meubels. Gütermann Super Sterk
Gütermann Mara Extra Sterk 30 Geschikt voor industriële toepassingen, zoals in ateliers en voor het maken van zware textielproducten. Gütermann Mara Extra Sterk | Mara Industrie


Uitleg over naaigaren dikte

Garen dikte verwijst naar de dikte van het garen zelf en wordt meestal aangegeven met een nummer, zoals 30, 40, of 50. Deze nummers zijn gestandaardiseerd en geven de dikte van het garen aan, waarbij een lager nummer betekent dat het garen dikker is en een hoger nummer betekent dat het dunner is. Dikkere garens zijn vaak sterker en worden gebruikt voor zwaardere stoffen of projecten die veel spanning of slijtage zullen ondergaan. Dunner garen wordt meestal gebruikt voor fijnere stoffen en projecten waar minder belasting op de naden komt.

In de context van Gütermann garens zijn er verschillende diktes beschikbaar, afhankelijk van de toepassing:

  • Dikte 30: Dit is een dik en sterk garen, vaak gebruikt voor industriële toepassingen en projecten die veel spanning moeten weerstaan, zoals zware tassen of meubelbekleding.
  • Dikte 40: Dit is een veelzijdig garen dat een goede balans biedt tussen sterkte en flexibiliteit. Het wordt vaak gebruikt voor outdoor producten en zwaar belaste naden.
  • Dikte 50: Dit is een dunner garen dat geschikt is voor kleding zoals denim en jeans, waar duurzaamheid vereist is, maar een iets fijnere steek gewenst is.

Waarom kiezen voor Gütermann Garen?

Gütermann is een merk dat synoniem staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De garens worden geproduceerd met de hoogste kwaliteitsnormen, wat resulteert in producten die niet alleen functioneel, maar ook duurzaam zijn. Of je nu werkt aan een creatief naaiproject of aan een professioneel outdoorproduct, met Gütermann garen ben je verzekerd van het beste resultaat.

1. Breed Assortiment

Gütermann biedt een breed scala aan garens, waardoor er voor elk project en elke stof een geschikt garen beschikbaar is. Of je nu op zoek bent naar garen voor denim, outdoor of industriële toepassingen, Gütermann heeft het allemaal.

2. Innovatieve Producten

Gütermann blijft voortdurend innoveren en ontwikkelen om te voldoen aan de behoeften van moderne naaiers en modeontwerpers. Het nieuwe Outdoor garen is daar een perfect voorbeeld van.

3. Duurzaamheid

De garens van Gütermann zijn ontworpen om lang mee te gaan, zelfs onder zware omstandigheden. Dit betekent minder vaak opnieuw naaien en meer plezier van je projecten.

Vergelijking van Gütermann Outdoor garen met andere soorten garen

Het Gütermann Outdoor garen onderscheidt zich door zijn specifieke eigenschappen die het geschikt maken voor gebruik buitenshuis. Laten we het vergelijken met enkele andere populaire Gütermann garens om een beter inzicht te krijgen in de unieke voordelen van elk product.

Eigenschap Gütermann Outdoor 40 Gütermann Denim - Jeans Gütermann Super Sterk Gütermann Mara Extra Sterk
UV-bestendigheid Uitstekend Beperkt Beperkt Gemiddeld
Waterafstotend Uitstekend Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing
Treksterkte Hoog Hoog Zeer hoog Zeer hoog
Slijtvastheid Hoog Zeer hoog Zeer hoog Zeer hoog
Geschikt voor outdoor Ja Beperkt Beperkt Beperkt


Tips voor het gebruik van Gütermann Outdoor garen

Om het meeste uit je Gütermann Outdoor garen te halen, zijn hier enkele tips en tricks:

1. Gebruik de Juiste Naald

Kies een naald die geschikt is voor de dikte van het garen en het type stof dat je gebruikt. Een stevige naald, zoals een jeansnaald of een naald speciaal voor zware stoffen, werkt het beste.

2. Pas de Spanning aan op je Naaimachine

Zorg ervoor dat de spanning op je naaimachine correct is afgesteld om te voorkomen dat het garen breekt of de steken ongelijkmatig worden. Test altijd op een stukje stof voordat je aan je project begint.

3. Verzorging van het Garen

Bewaar je garen op een droge plaats, weg van direct zonlicht, om de levensduur te verlengen. Dit is vooral belangrijk voor outdoor garen om te voorkomen dat de waterafstotende coating en UV-bestendigheid worden aangetast.

4. Dubbele Stiksels voor Extra Sterkte

Bij projecten die veel spanning en gewicht moeten dragen, zoals tenten of zware rugzakken, is het aan te raden om dubbele stiksels te gebruiken om de naden extra sterk te maken.

Gütermann outdoor gebruikt op een buiten tas

Conclusie

Het nieuwe Gütermann Outdoor 40 garen is een must-have voor iedereen die werkt aan buitenprojecten. De combinatie van UV-bestendigheid, waterafstotendheid en hoge treksterkte maakt het ideaal voor een breed scala aan toepassingen, van tenten tot botenbekleding. Daarnaast biedt Gütermann een indrukwekkend assortiment andere sterke en duurzame garens die je kunt gebruiken voor specifieke toepassingen, zoals denim, tassen en industriële producten.

Voor meer informatie over de verschillende Gütermann garens en om het Outdoor garen aan te schaffen, kun je terecht op de volgende links:

Vorheriger Beitrag
Nächster Beitrag

Gütermann Outdoor

Danke fürs Abonnieren!

Diese E-Mail wurde registriert!

Kaufen Sie den Look ein

Wählen Sie Optionen

Bearbeitungsoption
this is just a warning
Anmeldung
Einkaufswagen
0 Artikel