Meteen naar de content

Bereikbaar op:

085 060 1508

Nieuws

Alles wat je moet weten over klittenband

15 Jun 2023

Klittenband is een handig hulpmiddel dat al sinds de jaren '50 wordt gebruikt. Het is een eenvoudige en effectieve manier om twee oppervlakken aan elkaar te bevestigen zonder dat er lijm of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn. Klittenband wordt gebruikt in vele toepassingen, waaronder kleding, schoenen, tassen, meubels en nog veel meer. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten klittenband en hun toepassingen.

De geschiedenis van klittenband

De uitvinding van klittenband gaat terug tot de jaren '50. De Zwitserse ingenieur George de Mestral kwam op het idee nadat hij terugkwam van een jachtpartij en merkte dat er klitten aan zijn kleding en de vacht van zijn hond vastzaten. Hij onderzocht de klitten onder een microscoop en ontdekte dat ze haakjes hadden die aan elkaar bleven hangen. Hij ontwikkelde toen een systeem van haakjes en lussen dat gemakkelijk aan elkaar kon worden bevestigd en losgemaakt. Het duurde niet lang voordat klittenband populair werd en tegenwoordig is het een alledaags hulpmiddel dat we allemaal kennen.

Zelfklevend klittenband

Zelfklevend klittenband is de meest populaire vorm van klittenband. Het is gemakkelijk te gebruiken en kan op bijna elk oppervlak worden bevestigd. Het is ideaal voor gebruik in huis, op kantoor of in de auto. Zelfklevend klittenband wordt geleverd in rollen en is verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes. Hoewel zelfklevend klittenband gemakkelijk te gebruiken is, kan het lastig zijn om het op textiel te naaien. De lijm kan aan de naald blijven kleven, waardoor het naaien moeilijk wordt. Bovendien plakt zelfklevend klittenband niet altijd even goed op textiel. In dat geval is opnaaibaar klittenband een betere optie. Zelfklevend klittenband kan worden gebruikt om kabels en snoeren te organiseren, om posters en foto's op te hangen, om kleding en accessoires te sluiten en nog veel meer. Het is ook handig voor mensen met een beperkte mobiliteit omdat het gemakkelijk te bevestigen en los te maken is.

Opnaaibaar klittenband

Opnaaibaar klittenband is een andere populaire vorm van klittenband. Het wordt gebruikt in kleding, tassen en andere textielproducten. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en breedtes en kan gemakkelijk worden bevestigd door het op het stof te naaien. Opnaaibaar klittenband is duurzamer dan zelfklevend klittenband en kan worden gewassen zonder dat het beschadigt.

Opnaaibaar klittenband wordt vaak gebruikt in sportkleding, vooral in schoenen. Het kan ook worden gebruikt in uniformen en werkkleding, waar het gemakkelijk te bevestigen en los te maken moet zijn.

Back 2 back dubbel klittenband

Back 2 back dubbel klittenband wordt gebruikt wanneer twee oppervlakken aan elkaar moeten worden bevestigd. Het bestaat uit twee delen: een haak- en een lusband. Het is verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes en kan worden gebruikt in kleding, schoenen, tassen en andere producten.

Back 2 back dubbel klittenband wordt vaak gebruikt in medische toepassingen, zoals beugels en braces. Het kan ook worden gebruikt in de bouwsector, waar het wordt gebruikt om bouwmaterialen aan elkaar te bevestigen.

Hoe werkt klittenband?

Klittenband werkt door middel van haakjes en lussen. Het ene deel van het klittenband heeft kleine haakjes die aan het andere deel van het klittenband vastzitten, dat bestaat uit kleine lussen. Wanneer de twee delen van het klittenband aan elkaar worden gedrukt, haken de haakjes zich vast in de lussen en blijven ze aan elkaar vastzitten. Om het klittenband los te maken, hoeft u alleen maar de twee delen van elkaar af te trekken.

artistic close up of velcro

Voordelen van klittenband

Klittenband heeft vele voordelen ten opzichte van andere bevestigingsmiddelen, zoals lijm, knopen en ritsen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:
  • Gemakkelijk te gebruiken: Klittenband is gemakkelijk te bevestigen en los te maken, zelfs voor mensen met een beperkte mobiliteit.
  • Veelzijdig: Klittenband kan worden gebruikt in vele toepassingen, van kleding tot meubels en bouwmaterialen.
  • Duurzaam: Opnaaibaar klittenband is duurzaam en kan worden gewassen zonder dat het beschadigt.
  • Geen schade aan oppervlakken: Zelfklevend klittenband kan worden bevestigd zonder dat het oppervlak beschadigd raakt.
  • Geen gereedschap nodig: Klittenband kan worden bevestigd zonder dat er gereedschap nodig is, zoals naald en draad of een hamer.

Conclusie

Klittenband is een veelzijdig en handig hulpmiddel dat ons leven een stuk makkelijker maakt. Of je nu opnaaibaar klittenband nodig hebt voor kleding van KlitFix, er is altijd een geschikte optie beschikbaar. Vergeet niet om de juiste breedte en lengte te kiezen voor jouw specifieke toepassing.
Wil je klittenband kopen? Neem dan een kijkje op de fourniturenkraam.nl voor een breed assortiment aan klittenband in verschillende maten en kleuren. Met klittenband kun je gemakkelijk en snel dingen bevestigen en organiseren zonder dat je gereedschap of andere bevestigingsmiddelen nodig hebt. Bestel nu en maak het jezelf gemakkelijker!

Vorige bericht
Volgend bericht

Bedankt voor het abonneren

Deze e-mail is geregistreerd!

Shop de look

Kies Opties

Optie bewerken
this is just a warning
Inloggen
Winkelmand
0 artikelen